Låna 4000 kr


Att ta ett mikrolån på 4000 kr är (förutsatt att du har rätt betalningsprofil) en enkel sak att genomföra.

På den här sidan samlar vi de långivare som ger bäst ränta och lägst avgifter för dig som vill låna runt fyratusen kronor – allt för att du ska kunna jämföra själv och ta välgrundade beslut.

Kom ihåg att varje kreditgivare har sina egna, givna regler för vilken slags betalningsprofil som krävs för ett godkänt lån. Vissa tillåter att du haft betalningsanmärkningar sen tidigare, andra inte. Vi kommer att lämna ett konkret tips på ett låneföretag som accepterar betalningsanmärkningar här nedanför.- Du kan även läsa mer om detta på sidan för varje kreditgivare.

2 företag med schyssta lånevillkor!

Vivus lånar ut räntefritt

Ja, det är faktiskt inte bara ett lån utan ränta det är frågan, utan ett lån utan någon effektiv ränta, vilket är detsamma som kostnadsfritt. Vivus Finance har verkligen spänt sina muskler på sistone och satt press på konkurrenterna. Det går ju liksom inte att vara mer förmånligt än gratis. Återbetalningstiden på att låna 4000 kr direkt är 30 dagar. Läs mer om Vivus

Lånebutiken = snabbt och smidigt

Precis som namnet ponerar är det synnerligen enkelt att låna pengar hos OK Money. Att låna 4000 kr kostar för närvarande 600 kr i effektiv ränta med en återbetalningstid på 30 dagar. Vid behov kan man även ansöka om fjorton dagars extra respit på betalningen – ett schysst och flexibelt lån på dina villkor. Läs mer om Lånebutiken

Har du betalningsanmärkningar så är det inte helt enkelt att ta ett mikrolån på lite större belopp. Dock så accepterar kredit365 ett visst mått av betalningsanmärkningar, men kanske får du nöjda dig med att låna tre tusenlappar istället, då lån på 4000 kr gällande återkommande kunder.

Snabbtips! Ju högre lånabelopp, desto mer kostnader finns att spara på att jämföra lån. Lägg ett par extra minuter på att läsa på om de olika kreditföretagens lånekostnader, villkor och krav, och du kan spara åtskilliga hundralappar i såväl ränta som administrationsavgifter.

Läs även mer om att låna:

 • 1000 kr
 • 2000 kr
 • 3000 kr
 • 5000 kr
 • Vill du ha svar på frågor som kan uppstå när du ska ta ett ”smålån”, så rekommenderar vi att du läser vidare på vår sida för Vanliga Frågor.

  [toggle hide=”yes” border=”yes” style=”white” title_open=”Varför är räntan (i vanliga fall) högre för smålån? ” title_closed=”Varför är räntan (i vanliga fall) högre för smålån?”]
  Räntenivån på lån är egentligen ämnad att ”reflektera” en enda sak. Risken. Ju högre risk banken/kreditföretaget tar för att låna ut pengarna, desto högre ränta måste de ta ut för att kompensera för eventuella kundförluster/förfallna betalningar.

  Rent allmänt så kategoriseras branschen för snabblån som en lånenisch med relativt höga risker för låneföretagen. Och detta är inte bara en ”gissning”, utan bygger på erfarenhet och fakta.

  Det ligger helt enkelt i sakens natur att små belopp har en lägre lånetröskel än större lånebelopp. Inte minst för att nästan vem som helst med aldrig så liten inkomst har råd (= adekvat kreditprofil) att betala tillbaka ett lån på exempelvis 4000 kr + ett par hundra kronor i ränta. Men med större spridning på kredittagare, så kommer också större risker. Därav den högre räntan.
  [/toggle]

  [toggle hide=”yes” border=”yes” style=”white” title_open=”Finns det något av vinna på att jämföra olika låneföretag?” title_closed=”Finns det något av vinna på att jämföra olika låneföretag?”]
  Ja, det finns det definitivt! Enligt vår erfarenhet så kan man ”spara” många hundralappar i ränta, och till och med i vissa fall låna pengar helt avgiftfritt, om man lägger lite möda på lånejämförelser.

  En tips är att kolla efter ”nykundserbjudande”. Dessa innebär att man får ta första lånet gratis, utan avgift (ibland behöver man betala för ansökningsavgiften, men det är ändå ett väldigt förmånligt erbjudande.)
  [/toggle]