Låna 5000 kr


På denna sida hittar du flera svenska kreditgivare som erbjuder mikrolån om 5000 kr – allt för att du ska kunna jämföra ränta och avgifter på ett objektivt och lättöverskådligt sätt.

Tänk också på att det verkligen finns en rejält slant att spara om du bemödar dig med att jämföra flera olika kreditgivare och lånealternativ. Varför är det alltid bra att lägga tid på att jämföra? Jo, för att det exempelvis kan kosta allt från 0 kr upp till över tusen kronor i effektiv ränta beroende på vilken lånegivare du vänder dig till.

# Här nedanför listar vi 4 olika kreditföretag som du kan låna femtusen kronor från och få besked snabbt.

OK Money

Att låna 5000 kronor hos OK Money är enkelt och kostar för närvarande 700 kr i effektiv ränta vid en återbetalningstid om 30 dagar. Du kan ordna allt direkt på nätet eller med mobiletelefonen. Du kan läsa mer Lånebutiken.

Vivus Finance

Vivus har för närvarande riktigt vassa erbjudanden för sina mikrolån, men dessa gäller för lån upp till fyratusen kronor. Vill du låna femtusen kronor så kostar det 500 kr i effektiv ränta med en lånetid på 30 dagar. Läs mer om Vivus här.

Kredit365

För att få låna en såhär relativt stor mikrosumma (ja, det är en paradox) så måste man vara återkommande kund hos Kredit365. Då kostar det 959 kr i totalavgift och då återbetalar på trettio dagar. Ansök på hemsidan eller via din mobil. Läs mer om Kredit365

Nanokredit = 5000 kr för 698 kr

På Nanokredit kan du få kredit på femtusen kronor även som förstagångskund och blir du beviljad lån så kostar det 698 kr i effektiv ränta med återbetalning på trettio dar. Enkelt att låna, snabbt besked och tydliga villkor från en av Sverige mest populära kreditföretag för snabbtlån. Läs mer om Nanokredit.

Läs även mer om att låna:

Vill du ha svar på spörsmål som eventuellt kan uppstå i samband med att du lånar, gå in på vår sida för Vanliga Frågor.

[toggle hide=”yes” border=”yes” style=”white” title_open=”När ska man inte låna?” title_closed=”När ska man inte låna?”]
Det krävs inget stort geni för att förstå att man inte ska låna pengar, om man inte kan betala tillbaks lånet. I detta avseende skulle vi därför vilja dra upp en tydlig riktlinje. Ta inte lånet, om de inte vet exakt, till punkt och pricka, vilken inkomstkälla du ska använda för att betala tillbaks både räntekostnaden och lånebeloppet. Lånar du exempelvis 5000 kr, så innebär detta – i de allra flesta fall – att du måste amortera hela summan inom 60 dagar.

Lura inte dig själv. Det är inte någon hållbar plan att det ska dimpa ner pengar från himlen eller att du ska vinna på lotto. Med ”inkomstkälla” så avser vi lön från arbete, a-kassa, föräldrarpenning, socialbidrag eller någon annat pålitligt kassaflöde.
[/toggle]

[toggle hide=”yes” border=”yes” style=”white” title_open=”Hur ansöker man?” title_closed=”Hur ansöker man?”]
De två vanligaste sätten att lämna in sin låneansökan på är antingen via sms eller skicka in en ansökan via ett formulär på nätet. Båda dessa förfaranden är väldigt enkla att förstå och genomföra. Skulle uppstå några frågor innan eller på vägen, så tveka inte att ringa till låneföretagets kundtjänst.
[/toggle]